Menu Sluiten

Wie zijn wij eigenlijk?

Streetwise Cycle Race is een initiatief dat tot doel heeft het bereikbaar maken van (sportief)fietsen voor mensen in kwetsbare posities. Hieronder vallen vluchtelingen, ex-gedetineerden, (voormalig) dak en-thuislozen, mensen met een verslavingsachtergrond, eenzamen en ieder ander die zich geroepen voelt. Wij geloven sterk in de heilzame werking van fietsen voor mensen wiens leven om welke reden dan ook minder soepel rolt. Regelmatig in groepsverband fietsen heeft naast de lichamelijke voordelen ook vele positieve neveneffecten. Het bestrijdt eenzaamheid en verbeterd de mentale gezondheid. Daarnaast vergoot de individuele actieradius enorm op een goedkope en gezonde manier, dit maakt meedraaien in het sociaal-maatschappelijke leven makkelijker.

We zijn een samenwerking tussen Stichting de Regenbooggroep, HVO- Querido, Stichting Life Goals en een aantal enthousiaste individuen.

We organiseren jaarlijks 1 a 2 evenementen voor onze doelgroep, waarbij de fiets en het fietsen in al zijn facetten centraal staat. Daarnaast hebben we een wekelijke fietsgroep, daar stellen we sportfietsen en fietskleding gratis ter beschikking en wordt er onder professionele begeleiding gefietst. Het Streetwise Cycle Team.

Neus voor meer informatie even rond op onze website, of neem contact op via: contact@streetwisecylerace.nl

Peter had een droom: een wielerkampioenschap voor (ex) dak- en thuislozen. Peter weet als geen ander hoe fietsen je kan helpen als het leven niet altijd meezit en hij gunt deze ervaring iedereen. Het gaat nu goed met hem, maar dat was wel eens anders. Jaren geleden was Peter dakloos en sliep in het Vondelpark. Hij belandde in Amsterdam een aantal maanden in een afkickkliniek. “Ik was verslaafd aan alcohol en gokken. Na de kliniek stond ik voor twee keuzes: één, ik kies voor de makkelijke weg: ik ga weer gebruiken en houd mijn problemen. Twee, ik ga met de billen bloot en pak mijn problemen aan. Ik koos voor dat laatste, al was dat niet makkelijk.” Hij stapte op de racefiets en dat betekende niet ‘af en toe een klein rondje’. “Ik vond fietsen altijd al leuk om te kijken op televisie; ik keek naar de klassiekers. Het leek me leuk een berg te beklimmen. Ik ben in 2018 gaan fietsen; zo’n drie keer in de week 50 km. Ik heb me toen ook aangemeld voor de Alp d’HuZes en ben lid geworden van een wielervereniging in Amsterdam. “ Het fietsen heeft mij geholpen en het kan ook zeker anderen helpen. Je doet contacten op, je bent lekker bezig, je bent in de buitenlucht en het maakt je hoofd leeg. Ik ga tegenslagen te lijf door ‘gewoon’ te doen; aan te pakken.” Dromen zijn er om na te jagen!