Menu Sluiten

Team

Het Streetwise Cycle Team is een fietsteam voor Amsterdammers die uit een kwetsbare situatie komen, georganiseerd door de Regenboog Groep. Vluchtelingen, mensen met een verslavingsverleden, dak-en thuislozen, ex-gedetineerden, eenzamen, mensen uit de psychiatrie, jongeren. Alle Amsterdammers met een spreekwoordelijke ‘rugzak’, die graag wil fietsen en deel willen uitmaken van een hecht team zijn welkom. Sinds enkele maanden fietsen we iedere vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur in groepsverband.

Inmiddels telt het team 9 leden, en elke week sluiten er nieuwe mensen aan. Zo is er Edwin die jaren met verslavingen heeft gekampt, en nu voor het eerst een half jaar helemaal clean is. Het wekelijks gezamenlijk fietsen heeft hem een doel gegeven om het vol te houden. Het team is een ‘schone’ enthousiaste omgeving en hij maakt op de fiets, in de buitenlucht endorfines aan die helpen bij de trek momenten waar iedere voormalig verslaafde mee te maken heeft. Een ander voorbeeld is Ed, 60 jaar, vroeger een fanatiek wielrenner, maar door een opeenstapeling van factoren dakloos geraakt. Het RSCT is voor hem een mogelijkheid geweest om weer op de racefiets te stappen, binnenkort krijgt hij na 6 jaar weer een woning

Deelnemers voelen zich fitter én geestelijk beter na het sporten. Dit blijkt ook uit tal van onderzoeken. Sporten zorgt voor een betere conditie, goede nachtrust en verkleint het risico op aandoeningen als hart- en vaatziekten verkleint. Het vermindert bovendien psychische klachten en vergroot je zelfvertrouwen en (sociale) vaardigheden. Als dat al niet voor ieder mens geldt, geldt dit zeker voor onze doelgroep.