Menu Sluiten

FAQ

Wie mogen er meedoen aan de Streetwise Cycle Race?

De Streetwise Cycle Race wordt georganiseerd voor mensen in een kwetsbare situatie uit heel Nederland. Mensen die dakloos zijn geraakt, eenzaam zijn, geen of een tijdelijke verblijfstatus hebben, leven in (sociale) armoede, kampen met psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Eigenlijk iedereen die vanuit een kwetsbare positie opnieuw inhoud en richting aan hun leven wil geven. 

Mag mijn begeleider ook mee doen?

Ja, als je dat prettig vindt, mag een begeleider meefietsen. Het is niet de bedoeling dat begeleiders de race winnen natuurlijk. Daarin vertrouwen we op jullie sportiviteit.

Wat kost deelname?

Deelname is geheel gratis, ook is er gratis lunch en en barbecue voor de deelnemers.

Mag ik ook alleen aan het bijprogramma meedoen?

Ja, we vinden het hartstikke leuk als je komt. Ook als je alleen een clinic wilt volgen, of een vriend of vriendin wil aan moedigen.

Heb Ik een eigen fiets nodig om mee te kunnen doen?

Nee, je hebt geen eigen fiets nodig. Voor alle deelnemers is er een fiets beschikbaar. Er zijn echte racefietsen, maar ook fietsen met brede banden en een recht stuur als je dat prettiger vind.

Moet ik me vooraf inschrijven voor de race?

We vinden het erg fijn als je je vooraf inschrijft. Zo weten we ongeveer hoeveel mensen er komen. Schrijf je ook in als je niet aan de race meedoet, maar aan de overige onderdelen. Als je op het laatste moment besluit te komen, maar je niet hebt inschreven, dan ben je natuurlijk wel nog steeds welkom. Klik hier om je in te schrijven.

Hoe kan ik me aanmelden voor het fietsteam?

Als je van te voren graag wilt trainen/ oefenen op de fiets dan kun je terecht bij het Regenboog Streetwise Cycle Team klik hier in Amsterdam. Of je kunt terecht bij de lokale Life Goals coach.

Waar is de race?

De race vindt plaats op sport sloten in Amsterdam, aan de Sloterweg 1045. Het verzamelpunt is het clubhuis van de Wielervereniging Amsterdam (WVA). Het clubhuis kan wat lastig te vinden zijn. KLIK HIER voor een routebeschrijving